top of page

 

Tehokasta ja monipuolista selän, olkapään ja ryhdin kuntoutusta!!

 

Ohjaukset ja harjoittelu alkavat syksyllä

Spiraalistabilaatio (SPS) on selän toiminnallisuuden parantamiseen, mm. selän kiputilojen ja sairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn kehitetty metodi, jonka on kehittänyt tsekkiläinen erik. lääkäri. Se sopii kaikille iästä ja liikuntataustasta riippumatta.

 

Erittäin hyvä tuki- ja liikuntaelinongelmiin esim. selkä-, ylä- ja alaraajaongelmiin.

SPS-harjoituksilla vahvistetaan heikkoja, vapautetaan kireitä lihaksia ja aktivoidaan lihasketjuja. Näin lihastasapaino tasapainottuu ja paranee sekä koko selkärangan ja nivelten liikkuvuus kasvaa. Näin rennommat pinnalliset lihakset mahdollistavat toiminnallisten spiraaliketjujen aktivoinnin, mikä näkyy parempana ryhtinä ja pituuden lisääntymisenä. Koko kehon liike on myös kontrolloidumpaa, vapaampaa ja vähemmän selkää ja suuria niveliä kuormittavaa.

 

 

Spiraalistabilaatio (SPS) -harjoittelussa käytetään menetelmään suunniteltuja vastuskuminauhoja. SPS-liikkeet aloitetaan pystyasennossa ja siirrytään mahdollisuuksien mukaan yhden jalan harjoitteisiin. Harjoittelussa vartaloa pidennetään ylöspäin vastuskuminauhan avulla spiraalimaisten lihasketjujen aktiivisella käytöllä.

 

Spiraalistabilaation avulla vahvistetaan hengityksen avulla syvien vatsalihasten toimintaa ja pyritään rentouttamaan selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä. Näin vähennetään painetta nivelissä ja välilevyissä, parannetaan niiden aineenvaihduntaa sekä luodaan tilaa selkänikamien väliin, jolloin ryhti myös paranee ja selkäkivun oireet vähenevät.

 

SPS-harjoittelu tapahtuu kolmessa vaiheessa:

1. Syvien lihasten uudelleen harjoittaminen ja pinnallisten lihasten toiminnan normalisointi (stabilointi)

2. Selkärangan ja koko kehon nivelten liikkuvuuden parantaminen ja hallitseminen

3. Koordinaation harjoittaminen: kävelyyn ja lajikohtaisiin liikkeisiin valmistautuminen

esim. golf, monet muut pallopelit, juoksu, sauvakävely

 

 

SPS- ja FysioPilates - pienryhmätunnit toimivat kurssiluontoisesti. Sitoudut ilmoittautumaasi alkeisryhmään ostamasi kurssin ajaksi. Tutustu lajikuvaukseen ja ilmoittaudu mukaan!

bottom of page